Статии

🇯🇵МОЧИ – ЯПОНСКАТА МАГИЯ ЗА КЪСМЕТ

Дайфуку мочи 🍡 или накратко мочи, крие в себе си история, тайна и загадъчна като самата Япония. Вековната традиция по приготвянето на тези сладости и изключително интересният им вкус подбуждат интереса на европейците през последните години.
 
🈯️ Мочи притежава огромна символика. Ако се задълбочим, в миналото десертът е носил
Мочи със зелен чай

Мочи със зелен чай

името ХАРАБУТО МОЧИ, което в превод означава „мочи с пълно коремче“, поради пълнежа си и поради факта, че дълго време държи ситост на консуматора. Впоследствие е преименуван на ДАЙФУКУ МОЧИ („мочи с голямо коремче). Поради еднаквото произношение на думите „корем“ и „късмет“ (фуку) в японския език, се счита, че тази сладост води със себе си щастие и успех.
 
🍀 Японците го подаряват по различни поводи и особено често на Нова година. Така желаят един на друг късмет и богатство.
 
Любимият десерт на японците се приготвя от лепкаво оризово тесто (мочико), притежаващо свой специфичен вкус и структура. По традиция пълнежът наподобява кремообразна паста и е съставен от червен боб (адзуки), който увира продължително време в мед или захар.😋 В днешни дни съществуват и разновидности със зелен чай, сусам, фъстъчено масло, таро (китайски сладък картоф), както и различни плодови и шоколадови мочи. 
 
🈁️ Всички видове може да откриете в нашия онлайн-магазин. А за любителите готвачи предлагаме и брашно за мочи, с което сами да измайсторят своя десерт😊

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *