Статии

Бъбъл Тий – Рецепта

🧋🧋🧋НАПРАВИ СИ САМ🧋🧋🧋
 
Бъбъл тий, още позната като боба чай, е популярна напитка в Източна Азия, която вече пристрасти и европейците. Наричана е така заради перлите (бобчета) от тапиока, които се добавят в нея. В статията надолу ще прочетете как сами да приготвите Бъбъл тий с матча и перли от тапиока в домашни условия и почти без усилия, да приготвите този приятен 🍹коктейл.
 
Бъбъл тий притежава свойството, както да разхлажда в горещините, така и да придава чувство за ситост😋. Напитката съчетава в себе си полезните свойства на чая и хранителната стойност на тапиоката, използвана от спортисти🏋️ и хора, следящи правилния си режим на хранене.
 
СЪСТАВКИ:
Традиционната рецепта за бъбъл тий включва в себе си мляко, захар/мед 🍯 и едва 2 нестандартни съставки, които може да намерите в нашия онлайн-магазин – матча и перли от тапиока.
 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Необходим ви е съд с вода в съотношение вода към перли – 5:1.
Перли от тапиока

Перли от тапиока за бъбъл тий

Не е проблем да добавите и повече вода. Поставете съда на котлона и доведете водата до кипене. След това добавете перлите (може да намалите леко градусите, но така че водата да продължава да ври). Оставете за 10-15 мин, след което разбъркайте, за да не залепнат перлите. През цялото време съдът е покрит с капак, като оставите лек процеп, за да излиза парата.След около още 10-15 мин във врящата вода, перлите ще започнат да се избистрят и да стават полупрозрачни. Изключете котлона, захлупете съда и оставете перлите вътре за още 15 мин. Изцедете ги и ги измийте със студена вода. Добавете към тях кафява захар или мед. Разбъркайте и ги оставете за 15 мин да поемат от сладостта. Вашите ‘боба’ са готови.
 
2. Разтворете 1 ч.л. матча в 90мл топла вода или мляко🍶.
 
3. Към получената течност добавете ‘боба’, лед и допълнете догоре със студено мляко.
 
Вашият БЪБЪЛ ТИЙ е готов.
За по-бързо приготвяне може да използвате от нашите полуготови перли тапиока, които е необходимо да се варят едва 5 минути или от пукащите се плодови перли,за които може да прочетете повече тук.

Наздраве!

1 thoughts on “Бъбъл Тий – Рецепта

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *