You are currently viewing Бъбъл Тий – Рецепта
Тапиока перли за бъбъл тий

Бъбъл Тий – Рецепта

🧋🧋🧋НАПРАВИ СИ САМ🧋🧋🧋
 

Бъбъл тий

Бъбъл тий, още позната като боба чай, е популярна напитка в Източна Азия, която вече пристрасти и европейците. Наричана е така заради перлите (бобчета) от тапиока, които се добавят в нея. В статията надолу ще прочетете как сами да приготвите Бъбъл тий с матча и перли от тапиока в домашни условия и почти без усилия, да приготвите този приятен 🍹коктейл.
 
Бъбъл тий притежава свойството, както да разхлажда в горещините, така и да придава чувство за ситост😋. Напитката съчетава в себе си полезните свойства на чая и хранителната стойност на тапиоката, използвана от спортисти🏋️ и хора, следящи правилния си режим на хранене.
 
СЪСТАВКИ:
Традиционната рецепта за бъбъл тий включва в себе си мляко, захар/мед 🍯 и едва 2 нестандартни съставки, които може да намерите в нашия онлайн-магазин – матча и перли от тапиока.
 
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
1. Необходим ви е съд с вода в съотношение вода към перли – 5:1.
Перли от тапиока
Перли от тапиока за бъбъл тий
Не е проблем да добавите и повече вода. Поставете съда на котлона и доведете водата до кипене. След това добавете перлите (може да намалите леко градусите, но така че водата да продължава да ври). Оставете за 10-15 мин, след което разбъркайте, за да не залепнат перлите. През цялото време съдът е покрит с капак, като оставите лек процеп, за да излиза парата.След около още 10-15 мин във врящата вода, перлите ще започнат да се избистрят и да стават полупрозрачни. Изключете котлона, захлупете съда и оставете перлите вътре за още 15 мин. Изцедете ги и ги измийте със студена вода. Добавете към тях кафява захар или мед. Разбъркайте и ги оставете за 15 мин да поемат от сладостта. Вашите ‘боба’ са готови.
 
2. Разтворете 1 ч.л. матча в 90мл топла вода или мляко🍶.
 
3. Към получената течност добавете ‘боба’, лед и допълнете догоре със студено мляко.
 
Вашият БЪБЪЛ ТИЙ е готов.
За по-бързо приготвяне може да използвате от нашите полуготови перли тапиока, които е необходимо да се варят едва 5 минути 😉
Друга бърза рецепта с плодови пукащи се топчета ще намерите тук! 

Наздраве!