Статии

Как да си направим Bubble Tea у дома?

Bubble tea pearls balls strawberry raspberry бъбъл тий топчета перли пукащи се малина ягода

Новата любов на тинейджърите се нарича Bubble Tea. Благодарение на социалните мрежи и най-вече на Тик Ток, тази азиатска напитка завладя сърцата на младежите в цяла Европа. Както и повече вкусотии идващи от Далечния Изток, бъбъл тий впечатлява със своята нестандартна и доста интересна идея. Поради тази причина и опашките пред заведенията, които го предлагат, са най-нормалната гледка.

В основата си, идеята на напитката е да утолява жаждата, като едновременно и засища глада. Традиционно за това спомагат перлите от тапиока (нишесте от корен маниока), която в Югоизточна Азия се използва като безглутенов заместител на пшеницата. Как да приготвите бъбъл тий именно с тапиока може да прочетете тук.

В последствие се появяват множество други интересни рецепти, повечето от които съдържат т.нар popping boba или в превод „пукащи се топчета“. Това са плодови мехурчета, наподобяващи по форма хайвер, които са пълни с плодов сироп и при лек натиск се пукат в устата. Подобна напитка се приготвя буквално за минута, като най-много време отнема решението с какъв вкус именно да е вашият Bubble Tea.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Изберете основа за напитката
Това може да е мляко, чай, вода, лимонада, сода и каквото още ви дойде на ум. Комбинацията от мляко с чай също е позволена 🙂 От думичката Tea (чай), доста хора остават със заблудата, че чаят е задължителна съставка, но това далеч не е така.

2. Изберете вкус на напитката
За целта най-често се използват сиропи или пудри (ако го приготвяте за лична употреба, може да използвате директно плодово мляко). Овкусителят се разбърква в напитката и сме почти готови.

3. Изберете пукащите се перли
Всевъзможни плодови вкусове са на ваше разположение. Изобщо не е задължително вкусът на напитката и този на перлите да е един и същ. Една лъжичка около 25гр е напълно достатъчна, за да се насладите на прекрасен и ароматен бъбъл тий.

Разрешено е да вкарате колкото пожелаете творчество, креативност и въображение в приготвянето. Може да консумирате Bubble Tea топъл или студен, с лед или мед, да добавите различни наситени цветови комбинации, като лилаво таро или зелена матча. Аранжирайте с плодове, мента и т.н., а за финал не пропускайте широката цели 12мм сламка за бъбъл тий.

Надяваме сме тази статия да ви е въвела в тайнствения свят на боба чая. Не се колебайте да се свържете с нас, при необходимост от допълнителна информация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *